Veel belangstelling, prima weer, gevarieerde verhalen en gedichten in een puur Westfriese entourage waren op zondag 3 juli de ingrediënten voor een mooie middag bij het Huis van Oud. Het thema was Westfriesland en alle teksten waren eigen werk, waarvoor hulde!
Sommigen beschreven herinneringen aan hun jeugd: aan het varen met de schuit naar een akker, aan een gelukkige schooltijd, aan het werken op het land.
Maar ook waren er ontroerende herinneringen aan mensen: aan vader die je mocht helpen met melken, aan moeder die zoveel sokken breide, aan opa en oma waar je logeerde.
Jaap Meester en Gré Bobeldijk lazen hun gedicht voor dat opgenomen is in het boekje De dichter van Medemblik 2022. Ze betuigden hun liefde voor de dorpen en voor de rust van het land ten opzichte van de stad.
Eigentijds waren de gedichten van Martine Meester. Bijvoorbeeld die over haar safari langs de dijk waarbij ze grote en kleine dieren tegenkomt. Ricky Träger is een nieuwe inwoonster van Wognum, zij bracht een ode aan de Cromme Leeck, Welgelegen en het Huis van Oud. Leuk gedaan!
Na de pauze werden er door sommigen andere teksten voorgelezen. Indrukwekkend was de ‘geloofsbelijdenis’ van Tineke Bakker die een lans brak voor de boeren waarna instemmend applaus volgde.
Het waren allemaal verhalen recht uit het hart en juist dat maakte deze middag waardevol.
3 juli 2022
Mooie middag bij het Huis van Oud


De schrijvers krijgen van de vrijwilligers Margareth en Anita als dank een doosje Merci.
(Foto Tineke Meester)