Bij het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk in Wognum staan de deuren weer open! De tentoonstelling 75(+1) jaar Vrijheid in Westfriesland is te bezichtigen, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.
In de maanden juli, augustus en september is het museum open op  zondagmiddag van 14 tot 17 uur, alsook tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september.

Op de stallen is de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog ingericht. De basis hiervoor vormen negentien informatieborden omlijst met tal van voorwerpen, foto’s en papiermateriaal.
Ook is een verkorte film te zien met interviews die werden gehouden in 2005.
Cor Baas, Simon Bleeker, Tiny de Boer, Niek en Lies Commandeur-Machtel, Alberdien Ruyter, Jaap Schipper en Jan Schouten vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken onder meer over het neerstorten van vliegtuigen in Wognum en Wadway, de droppings aan de Zomerdijk en de razzia in Wognum maar ook over gebeurtenissen uit het dagelijks leven.
Op het ruime erf wordt koffie, thee en krentenmik geserveerd.

Negentigjarigen
Meteen al de eerste zondag 4 juli kregen we bezoek van twee negentigjarigen wiens portret op een van de panelen staat. Bora Mooij uit Wognum en Piet Schipper uit Spanbroek kwamen een kijkje nemen bij de tentoonstelling. Met belangstelling keken ze de dvd met interviews en natuurlijk namen ze daarna een koppie met krentenmik op ons 'terras' onder de tent.

Museum Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33 Wognum
Tentoonstelling: 75(+1) jaar Vrijheid in Westfriesland
Geopend zondagmiddag 14-17 uur, tot en met 26 september
Entree € 1,-
Koffie/thee en Westfriese krentenmik € 2,50.
seizoen 2021-2022
Tentoonstelling Tweede Wereldoorlog in Huis van Oud