Wat hadden we een mooie Westfriese koffieochtend bij het Huis van Oud op donderdag 2 september! Het project ‘Ode aan Westfriesland’ van de Westfriese bibliotheken werd die dag afgesloten. 25 bezoekers hadden zich aangemeld en daarmee was het evenement uitverkocht.
Eerst werden het huisje en de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog bezichtigd waarna de koffie met krentenmik klaarstond. Daarna was het woord aan zeven schrijvers die in diverse Westfriese bibliotheken geschreven hadden over het thema. Ontroerende en heel persoonlijke teksten werden voorgelezen door Tiny Irgolisch (Herinneringen), Lia Pennekamp (Westfriesland), Tineke Bakker (Als ik aan Westfriesland denk), Annemarie Floris (De Omringdijk), Tiny Laan (Vakantieplezier), Carien Blankendaal (Ode aan mijn vader) en
Mariëtte Klein (Ode aan Westfriesland).
Onder de noemer ‘Liedjes van het land’ zongen leden van de stichting Creatief Westfries vervolgens liedjes in het dialect. Wil Luiken uit Medemblik zorgde voor de begeleiding op accordeon. Onder de hoge luchten achter de Grote Zomerdijk klonken liederen als ‘Westerbuurt Blues, ‘Land in de ochend’, ‘Weerom is ’t ons Westfries’ en ‘De boereplaas’.
Al met al een waardevolle ochtend met verrassende teksten over ons mooie landschap.
2 september 2021
Mooie Westfriese ochtend bij het Huis van Oud


Tiny Laan-Buis uit Wognum leest haar verhaal voor over vakantieplezier op het bouwtje van haar vriendin Afra.
Foto: Han Staal