Dit voorjaar ben ik benaderd door Trudy Schouwe met de vraag of ik nog iemand wist uit Nibbixwoud die deel wil nemen in het bestuur van de Cromme Leeck. Aangezien ik zelf 'import' ben in Nibbixwoud schoot mij niemand te binnen. Ja, en toen werd ik zelf warm gemaakt en ik vroeg: 'Wat houdt de Cromme Leeck eigenlijk in?' Trudy kwam met jaarboeken om eens door te bladeren, daar vond ik wel erg interessante onderwerpen in staan.
In mei woonde ik de bestuursvergadering bij. Ik kon me er nog geen voorstelling van maken en besloot voor mezelf om alles eens aan te horen en dan een beslissing te nemen.
Nou, ik kan u zeggen dat ik de onderwerpen interessant vind en ik merkte ook hoe breed de Cromme Leeck zaken oppakt. Er is veel deskundigheid van de bestuursleden. Ik werd alleen maar nieuwsgieriger naar de geschiedenis van de dorpen.

Zelf ben ik geboren in Amsterdam, als kind zijnde, speelde ik op de zandberg wat nu de rondweg A10 is. En fietsen door de IJtunnel op de autoloze zondag in 1973.
Mijn naam is Ellis Hoekstra-Buijs, 55 jaar, getrouwd met Ron. Wij hebben een zoon en dochter, Tim en Mandy. In 1974 ben ik van Amsterdam naar Alkmaar verhuisd, waar ik Ron ontmoette en nu wonen we alweer 30 jaar in Westfriesland. Eerst in Benningbroek en nu op de Weidelaan in Nibbixwoud. Ik werk drie dagen in een plattelandspraktijk en doe dat met veel plezier.
Ik heb in diverse verenigingen mijn steentje bijgedragen en nu ben ik penningmeester van popkoor Puur in Benningbroek, waar ik met enthousiaste meiden een ander toontje zing.

‘Vroeger’ heeft mij altijd al geïnteresseerd. En wat mijn taak bij de Cromme Leeck wordt…  dat zal de toekomst uitwijzen. Ik heb er in ieder geval zin in.
Ellis Hoekstra
seizoen 2019
Even voorstellen