Een gezellige drukte was het op het erf van het Huis van Oud op zondag 1 september. De 'werkers' van deze middag vonden nauwelijks tijd om écht aan het werk te gaan vanwege de vele vragen van de bezoekers en de belangstelling rondom hun tafel of draaischijf.
Tonny Badoux had een aantal van haar fraaie beelden opgesteld. Ze vertelde onder meer over het langdurige proces van polijsten en over de verschillende steensoorten. Ook Greet Drijver gaf uitleg over het bewerken van stenen, op haar tafel subtiel beeldhouwwerk en mooie beschilderde kaarten. Hans van Engen stelde onder meer een grote bol met panden van Wadway én een beeld van het kerkje van dat dorp ten toon, die veel aandacht trokken. Hans werkte met klei en kinderen mochten aan zijn tafel ook een mooi voorwerp kleien.
Henneke van den Hurk zocht het in het fijnere werk. Bij haar kon klein en groot stenen en schilderijtjes versieren met gekleurde stippen. Het refereerde aan het Staphorster stipwerk. Een nauwkeurige en rustgevende vaardigheid met verrassende  resultaten!
Al vertellend draaide Bets Tool met vakmanschap haar mooie potten. Ook verkocht ze voor een klein prijsje haar bijzondere werkstukken.
En dan waren er natuurlijk de zitjes op het grasveld met de lekkere appeltaart. Alles ging schoon op!
1 september 2019
Beelden, potten en stippen