Wat kan een mens zich nog meer wensen dat een stoel op een bleekveld in de schaduw van een notenboom, mooie accordeonmuziek om naar te luisteren en om mee te neuriën, een appelpunt met slagroom en als decor uitgestrekte weilanden en een zomerse blauwe lucht.
Dat cadeautje kregen alle bezoekers van het Huis van Oud op zondagmiddag 4 augustus. Al voor half twee meldden zich de eerste enthousiastelingen en om kwart over twee waren alle stoelen bezet zodat Ina Broekhuizen maar begon met een praatje over de geschiedenis en de bijzonderheden van het Huis van Oud.
Intussen pakte Simone Beerepoot haar accordeon en zette het geluid op de juiste sterkte. Het was nog lang geen drie uur, de officiële aanvangstijd van het optreden, maar Simone zei: 'Ik begin alvast!'
En dat deed ze met verve. Walsen, zomerse wijsjes uit Spanje en Italië, Franse musette-muziek, meezingers, inhakers -- van alle markten is de muzikale Berkhoutse thuis.
Haar optreden werd afgewisseld met West-Friese voordrachten van Jaap Meester en Ina Broekhuizen, die zeer gewaardeerd werden. Kees Ruiter (voorheen uit Wervershoof) verzorgde een humoristisch gastoptreden.
De appeltaart oogstte weer de nodige complimenten, kortom: het was een goed geslaagde middag, die tot vijf uur duurde.
4 augustus 2019
Meezingen met Simone