Mooi in een halve cirkel stonden op zondag 7 juli grote en kleine tafels opgesteld op het grasveld bij het Huis van Oud. Op die tafels gezonde producten en adviezen op papier over een goede levensstijl. Natuurlijk viel er veel te proeven, onder meer thee, yoghurt en kwark, honing, koekjes, kruiden en kaas. En dat werd volop gedaan door de talrijke bezoekers. Daarnaast kregen ze antwoord op hun vragen en verbaasden ze zich over nieuwe inzichten qua voeding en gezondheid.

Imker Nico Groen vertelde met kennis en enthousiasme over het bijenleven. Hij had veel demonstratiemateriaal meegenomen, onder andere een heus bijenvolk. Kinderen konden een mooie kaars van was maken.
Midden op het erf stonden zitjes die vrijwel voortdurend bezet waren. De vrijwilligsters gingen rond met koffie, thee en koek en een gratis glimlach. Ook het huisje en de stallen trokken veel bekijks.
En dat alles werd omlijst met de muzikale klanken die Koos Konijn (Abbekerk) uit zijn mondorgels toverde. Heel plezierig om naar te luisteren!
7 juli 2019
Gezellige markt bij Huis van Oud