Vaardige handen bij het Huis van Oud
5 mei 2019
'Kunstig handwerk' was het thema op de eerste zondag van mei. In het huisje en in de stal waren prachtige kunstwerken te bewonderen terwijl de maaksters ervan bovendien vertelden over materiaal, inspiratie en aanpak. Ook demonstreerden zij natuurlijk hun werkwijze.
In het huisje zaten de papierknipsters Marijke Visser en Marijke Couvert in Westfries kostuum. Dat alleen was al een plaatje. Met hun kleine schaartje wisten ze uit zwart papier de mooiste creaties te toveren.
In de verblijfsruimte had Lies Smit twee vitrinekasten neergezet met daarin fraaie kralentassen: aan een zilveren beugel zijn met tienduizenden kraaltjes gebreide tassen bevestigd. Ze hebben fleurige patronen van bloemen en landschappen. Lies breide zelf ook aan een tas op ragfijne pennen.
In het vierkantje was het een kleurenfeest van belang! Het prachtige quiltwerk van Tony Deinum machete goed met de vriendelijke poppen, kabouters en engelen van Mar Hendriks en Nel Staal. Het was eigenlijk een kleine extra expositie, een waardige aanvulling op de tentoonstelling op de stallen. Ook hier klonk regelmatig uitleg en daarnaast werd er stevig doorgewerkt aan nieuwe creaties.
De middag trok veel belangstelling. Alle medewerksters hartelijk bedankt !
De knipsters in Westfries kostuum in het huisje
Marijke Couvert
Marijke Visser
In de verblijfsruimte demonstreert Lies Smit het kralen breien
Zogenoemde oude sokken: een lange met kralen gebreide tas voor heren om hun geld in te doen
Mar Hendriks en Nel Staal aan het werk tussen hun creaties
Poppenkinderen met lampion
Pop en kabouter
Engeltjes zweefden aan het plafond
Tonny Deinum tussen haar quilts
Tonny aan het werk
De oude foto's van de naaischool in Nibbixwoud en Wognum trokken veel bekijks