Veel belangstelling voor Westfries optreden
5 augustus 2018
Al voor twee uur sleepten de eerste bezoekers tafel en stoelen onder de appel- en de notenboom. Wijs bekeken, want tegen drie├źn was er geen zitplaats meer te vinden op het erf van het Huis van Oud. Zelfs de 'antieke' stoelen uit het huisje werden gebruikt. Voor de overige belangstellenden restte een staanplaats of een plek op een kleed op het gras.
Was het de appeltaart, de Westfriese zang of de gezelligheid die deze middag zoveel mensen naar de dijk bracht? We houden het maar op een combinatie van deze drie.
De optreders hadden zomerse verhalen en liedjes uitgezocht en brachten die met enthousiasme, half in de schaduw van de stallen. Het was gelukkig niet heel heet deze dag, eigenlijk precies zoals in het liedje van Dilly Koetsier 'Zeumerse zundeg'. Een aantal schrijvers bracht een ode, zowel aan de Westfriese dijk als aan de stolpboerderij, aan de markt van vroeger, aan een mooie zomerochtend in het land en aan hun vrouw en moeder.
Ook gezamenlijk werd gezongen: Dut is 't land en As je nei Westfriesland gane.
Twee keer traden de Westfriese schrijvers op met hun eigen werk, beide keren met andere nummers.
Dank aan Dilly Koetsier, Wilma Groot, Martine Meester, Ina Broekhuizen, Klaasjan Bak, Gerrit Dekker en Jaap Meester voor de mooie middag en dank aan de vrijwilligers voor hun inzet!

Foto's: Jan Laan, Tineke Meester, Marian Schilder en Trudy Schouwe
Martine Meester
Klaasjan Bak met aan de piano Gerrit Dekker
Dilly Koetsier
Ina Broekhuizen
V.l.n.r. Dilly Koetsier, Jaap Meester, Martine Meester, Ina Broekhuizen, Klaasjan Bak en Wilma Groot
Duo vader en dochter: Jaap en Martine Meester
Jaap Meester
Martine Meester