Opening 'Hoor mijn lied'
22 april 2018
Op zondag 22 april was het tegen tweeën al behoorlijk druk op het erf van het Huis van Oud.
Velen zaten in het zonnetje te spragen wachtend op de dingen die komen gingen. Hoe zou het nieuwe jaarboek eruit zien en wat zou er op de tentoonstelling Hoor mijn lied allemaal te bewonderen zijn? Hangt de foto van ons koor er ook?
Na een welkomstwoord en het bedanken van de leden van de tentoonstellingscommissie nodigde Ina Broekhuizen dirigente Jessica Huisman uit om naar voren te komen om de opening van de tentoonstelling Hoor mijn lied te verrichten.
Jessica is de enthousiaste en kundige dirigente van drie Wognumse koren: het Parochieel koor, de Moonliners en Upbeat. Om wat nader kennis te maken werd haar eerst een aantal vragen gesteld, waaronder: van wie ben je er één, waar kom je vandaan, wat vind je mooi aan dirigeren en wat is er moeilijk aan, heb je een goede raad voor zangers en heb je een favoriet lied?
Vlot en met passie gaf Jessica daar antwoord op. Ze kreeg een jaarboek en een foto van het koor Upbeat. Vervolgens was er een verrassende
flashmob: leden van het Parochieel koor zongen in kleine groepjes de toepasselijke canon Hemel en aarde kunnen vergaan, vrolijke musici blijven bestaan.
Hierna opende Jessica de deuren van de stal en aansluitend begon zanger/gitarist Jan Steltenpool met zijn eerste optreden. Hij oogstte veel
succes met zijn Westfriese liederen.
Al met al was het een genoeglijke middag in de warme voorjaarszon.
Ina Broekhuizen opent de middag. (foto: Corrie Bos)
Ze geeft dirigente Jessica Huisman een foto van het koor Upbeat. (foto: Corrie Bos)
Jessica dirigeert de zangers van de flashmob. (foto: Corrie Bos)
Jessica dirigeert. (foto: Corrie Bos)
Ina legt uit hoe de opening in zijn  werk gaat  (foto: Nancy Holderbeke)
Jessica opent de deuren van de stal. (foto: Corrie Bos)
Jessica in de stal met haar echtgenoot Alex. (foto: Corrie Bos)
Carolien Schalkwijk bedankt Martin Rijkhof uit Zandwerven voor het beschikbaar stellen van zijn oude radio’s en bandrecorders. (foto: Nancy Holderbeke)
Zou het nog lukken, dat steltenlopen?   (foto: Nancy Holderbeke)
Jan Steltenpool zingt voor een aandachtig publiek zijn West-Friese liedjes. (foto: Corrie Bos)
Jan Steltenpool zingt voor een aandachtig publiek zijn West-Friese liedjes. (foto: Corrie Bos)