Interessante avond over historisch onderzoek
9 maart 2018
Een goede opkomst op vrijdag 9 maart in café De Vriendschap in Wadway op deze donateursavond over een toch wel specialistisch onderwerp: historisch onderzoek.
Sanne Maasbach en Elsbeth Groothedde, medewerkers  van het Westfries Archief in Hoorn verzorgden het gedeelte voor de pauze. Elsbeth maakte de aanwezigen wegwijs in het nieuwe digitale project De Westfriese Kaart. Sanne stond eerst stil bij de taak en de werkwijze van het archief en wees de luisteraars op de genealogische bronnen die geraadpleegd kunnen worden. Daarna toonde ze afbeeldingen van oude archiefstukken uit onze dorpen. Het oudste stuk, de verlening van stederechten aan de stede Wognum uit 1414, berust niet bij het Westfries Archief maar bij het Nationaal Archief in Den Haag.
Na de pauze vertelde Harold Bos, voorzitter van de Stichting Westfriese Families, op een heldere en toegankelijke manier over stamboomonderzoek. Hij lardeerde zijn uitleg over aanpak en opzet van genealogisch onderzoek met persoonlijke verhalen en ervaringen.
De drie sprekers v.l.n.r.: Elsbeth Groothedde, Sanne Maasbach en Harold Bos