Kunst op de dijk
2 juli 2017
Wat hadden we een gezellige middag bij het Huis van Oud op zondag 2 juli. Elf tekenaars zaten (of lagen) her en der op het erf of in het huisje en maakten de mooiste kunstwerken.
Janneke Rosenbrand en John Wester tekenden vol ijver vele portretten van de bezoekers. De anderen lieten zich inspireren door het huisje zelf. Zo zat Ben Wester in het kleine keukentje en legde daar een deel van het interieur vast. Anneke Helder zat op de dam en tekende met pen de voorkant van het huisje. In een map had zij potloodtekeningen van binnen- en buitenkant, die zij al in de aanloop naar deze middag maakte. In het hoekje naast de brongasinstallatie, schaduw zoekend onder de appelboom, in de luwte van de schuur – op allerlei plekken werd gewerkt. En dat werk riep de bewondering op van de vele bezoekers.
De jongeren onder hen konden ook zelf aan de slag. Tussen huis en schuur stonden op de grond graffitispuitbussen klaar. Daarmee werd op stevig karton kleurige kunst geproduceerd. Veel jeugdige bezoekers lieten de kans niet voorbij gaan om zo’n bijzondere tekening te maken.
Graffiti spuiten
Graffiti spuiten
Ben Wester werkt in het keukentje
Susan Groot zoekt de schaduw op van de appelboom
Marleen Wester krijgt inspiratie liggend in het gras
Anneke Helder
Janneke Rosenbrand maakte prachtige portretten