Donateurs krijgen dagboek cadeau
26 maart 2017
Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van De Cromme Leeck heeft het bestuur besloten de uitgave Dagboek Pieter Groot Dz cadeau te geven aan onze donateurs. Op deze manier danken wij hen voor hun steun de afgelopen jaren. Daarnaast doen we met dit geschenk recht aan onze doelstelling: het bekend maken van de geschiedenis van onze dorpen onder een zo breed mogelijk publiek.

Pieter Groot leefde van 1800 tot 1883. Vanaf 1825 tot drie weken voor zijn dood in 1882 hield hij een dagboek bij. Hierin meldde hij belangrijke gebeurtenissen die plaats vonden binnen zijn gezin, in de directe omgeving waar hij woonde (de Buurt in Wognum) of in Nederland.

Het Dagboek is een prachtige uitgave van 288 pagina's. De integrale tekst van het dagboek wordt aangevuld met talloze afbeeldingen en veel extra informatie over families, woningen, politieke en maatschappelijke situaties.
Kees Veken schetst in de inleiding een goed beeld van Wognum in de 19e eeuw. Een uitgebreid register vermeldt alle namen die in het boek voorkomen en daarbij de pagina's waar deze namen te vinden zijn.

Donateurs krijgen het Dagboek Pieter Groot Dz uitgereikt tezamen met het jaarboek 2017.
Beide boeken kunnen meegenomen worden na afloop van de presentatie op vrijdagavond 21 april of opgehaald worden bij het Huis van Oud, iedere zondagmiddag tot en met 24 september van 14 tot 17 uur.