Markt met bijzondere producten
4 september 2016
Wat waren er veel mooie en aparte producten te koop op de streekmarkt die gehouden werd op zondag 4 september. Op het erf van het Huis van Oud én binnen op de stallen vertelden negen producenten enthousiast over hun bijzondere koopwaar.
Neem de broodkoek van bakker Kool: vroeger deed je die tussen twee boterhammen, nu mag dat nog steeds, maar ze smaken ook prima bij de koffie. Gemaakt volgens een oude recept van bakker Karsten! Ook de krentenmik en het Westfriese taartje hadden aftrek.
Naast de bakker staat zijn dorpsgenoot Laurens Vlaar met kiwibessen. Lekkere frisse smaak en uiteraard ‘van eigen bodem’. Zijn buurman is Siemen Loos die zijn heldere, krachtige wijn van de Saalhof aanprijst. Kaas in de mooiste kleuren en bereid met allerlei kruiden kan geproefd en gekocht worden bij kaas.nl. Een vriendelijke jonge en wat oudere dame geven duidelijke uitleg bij hun producten.
Op het pad staat de platte wagen van Jacob Blank en zijn personeel. Ze verkopen verschillende soorten aardappels, maar ook eieren en planten. Drie kippen staan erbij om de zaak extra cachet te geven. Bets Tool deed goede zaken met haar bijzondere jam.  De perenjam smaakte uitstekend!
Naast haar de verleidelijke geur van de aardbeien van de firma Bakker van de Grote Zomerdijk, bijna buren van het Huis van Oud. Hun zomerkoninkjes waren een feest om te zien en te proeven.
In de stallen Marja Ootes met een assortiment kruiden. Een pot kruidendrank staat klaar om de dorst te lessen. Marja vertelde met kennis van zaken over mogelijkheden en toepassingen. Het vierkantje was het domein van chocolatier Braak. Met passie verhaalde hij over zijn bijzondere bonbons. Chocola voerde de boventoon maar daar was bijvoorbeeld lavendel of tomaat aan toegevoegd.
Al met al een gezellige middag!

Foto's: Een beeld van de streekmarkt