Muziek op de dijk!
5 juni 2016
Er was zo’n uitgebreid muzikaal programma op zondag 5 juni bij het Huis van Oud dat het talrijke publiek tot kwart over vijf kon genieten van de zang en de instrumentale nummers. Stipt om drie uur opende Ina Broekhuizen de middag en maakte daarna plaats voor de jonge violisten Jette en Jelger Moerman. Zij hadden afwisselende nummers ingestudeerd die ze met zichtbaar plezier ten gehore brachten. Na de pauze kregen ze ondersteuning van hun lerares Elma Nowak, wat zorgde voor nog meer variatie.
Na de vioolmuziek was het podium voor leerlingen van muziekschool De Vuurvogel, locatie Wognum. Drie gitaristen beten de spits af onder leiding van hun leraar Dick Boon, die op humoristische wijze de optredens aan elkaar praatte. Vervolgens klonk mooie dwarsfluitmuziek met daarna gitaar en zang. Als afsluiting van deze eerste set speelde het bandje Blooming Blossom met Dyllan, Djen, Joost en Jolijn enkele goed in het gehoor liggende nummers.
Om kwart over vier begon het tweede optreden, waar weer met aandacht naar geluisterd werd. Als uitsmijter speelden alle gitaristen, de beide zangeressen en de slagwerker het nummer Slow down van Douwe Bob. De titel en de muziek pasten wonderwel bij deze zonnige en harmonische zondagmiddag, een soort lazy afternoon aan de dijk.
Alle medewerkers hartelijk dank, met name Gerard Admiraal voor het in elkaar zetten van het podium en de docenten Djoeke Wisman (dwarsfluit) en Dick Boon (gitaar) voor hun inzet.

Donateurs kunnen iedere zondagmiddag tussen 14 en 17 uur hun fraaie jaarboek 2016 afhalen. Zij betalen dan geen entree.

De eerste zondag in juli (3 juli) staat in het teken van roken. Dit naar aanleiding van het tentoonstellingsthema Roken, koken, stoken.
Ria Bos uit Kampen geeft deze middag demonstratie sigaren maken. Enkele sigaar- en pijprokers zullen aanwezig zijn om deze demonstratie extra cachet te verlenen.
Jette en Jelger op viool.
Dwarsfluitmuziek bij het Huis van Oud
Gitaristen, zangeressen en drummer spelen Slow down van Douwe Bob