Vijf mooie verhalen op de dijk
1 mei 2016
Vijf verhalen werden door de leden van De Oefenschool verteld op zondagmiddag 1 mei bij en rond het Huis van Oud. Ieder half uur klonken ze op het erf van het museum en in de tuinen van de families Wiering, Dekker, Schrama en Overboom.
Er was veel variatie te beluisteren. Henriëtte te Wechel vertelde met verve het verhaal De Duvelshoeve, Margreet Huibers las ingetogen de liefdesgeschiedenis voor een boerendochter en een schilderszoon, Marco Huisman had zich verdiept in het leven van zijn vader Pé Huisman, die tuinder was op de Grote Zomerdijk, hij illustreerde zijn uitleg met mooie grote foto’s, Annet Schipper vertelde vol enthousiasme het Westfriese verhaal De Keers, geschreven door haar broer Co, Ronald Overboom ten slotte boeide met de ware (?) historie van de heks van Zandwerven.
We hadden meer mensen verwacht deze middag, maar degenen die van verteller naar verteller trokken, waren heel positief over het gebodene.
Vertellers en gastgezinnen, nogmaals hartelijk dank voor jullie medewerking.

De eerste zondag van juni, dat is 5 juni, is het thema ‘Kinderen maken muziek’. Kinderen die een instrument bespelen laten van zich horen. Zo spelen Jette (12) en Jelger (9) Moerman uit Spanbroek mooie liedjes op hun viool. Ook leerlingen van muziekschool De Vuurvogel uit Wognum zullen optreden.
De optredens zijn om 15 en 16 uur.
Kinderen hebben gratis entree en zijn dus van harte uitgenodigd.

Hebt u het nieuwe jaarboek al?
Iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur is het af te halen of aan te schaffen bij het Huis van Oud.
Ook kunt u een boek halen bij de volgende bestuursleden:
Trudy Schouwe, Ringbalk 51, Wognum, tel. 57 3151
Joke Admiraal, Wijzend 64, Nibbixwoud, tel. 57 5260
Sjaak Jong, Zwaagdijk 396, Zwaagdijk-West, tel. 57 3255
Aandacht voor het verhaal van Marco Huisman over zijn vader, die tuinder was op de Grote Zomerdijk.
Annet Scipper vertelt het verhaal De Keers geschreven door haar broer Ko