Huis van Oud weer glanzend schoon
4 maart 2016
Op vrijdag 11 maart stond de grote schoonmaak gepland voor ons museum. De werkdag was zorgvuldig voorbereid door Riet op den Kelder. Zij kon rekenen op een klein leger vrijwilligers aangevuld met middelbare scholier Jan Starmans uit Wognum die meedeed in het kader van NLDoet.
Riet had voor iedereen een taak variërend van het schoonmaken van het houtwerk buiten tot het wrijven van de stoelen.
Jammer genoeg was de mist spelbreker, het was niet verantwoord het beddengoed buiten te leggen. Wel werd veel kleding aan de lijn gehangen om even te luchten.
In het huisje rook het al snel naar sop en wrijfwas. Er werd gezogen, geboend en met een zachte doek geveegd. Ook namen de dames de stallen en de keuken onder handen. Veel spinnen legden het loodje, hun webben werden zonder pardon weg geraagd, de ramen gelapt, de vloer geveegd.
Zowel ’s morgens als ’s middags zetten de vrijwilligers hun beste schoonmaakbeentje voor.
Na afloop was er voor iedereen een bloemetje en natuurlijk werd er op koffie met gebak getrakteerd. De beheercommissie van het Huis van Oud bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet!
De schoonmakers van de ochtendploeg poseren op het erf van het Huis van Oud, v.l.n.r.: Hans Bleeker, Wim Broekhuizen, Adrie Hoogewerf,  Jan Starmans  (op de trap), Joke Admiraal, Barbara Zweet, Margo Wilcke, Nell Koeleman, Nel Vlaar, Riet op den Kelder en Geri Bransen.