Kleurige maaksels bij het Huis van Oud
2 augustus 2015
Wat een kleurenfeest zondag 2 augustus op het erf bij het Huis van Oud. Prachtige quilts hangen aan de lijn en liggen te pronken op tafel. Allemaal met zorg en fantasie gemaakt door Mieke Hendriksen uit Hoorn. Heel veel zachtgetint haakwerk daarnaast. Mooie producten van de onvermoeibare Ramona Rood-Zuurbier. Ook Marianne Kool is zo’n ijverige werkster. Aparte cadeautjes naar eigen ontwerp vullen de twee tafels. Tanja Luksenburg heeft vrolijke grote en kleine punnikklossen meegenomen. Regelmatig beproeven de bezoekers hun punnikkwaliteiten. Dozen met tientallen bolletjes wol en katoen staan uitnodigend klaar. Alle dames geven uitleg over hun handwerk en demonstreren desgevraagd hoe ze te werk gaan.
De hele zonnige middag lang is het een komen en gaan van belangstellenden. De meeste blijven gezellig koffie drinken en praten. Want er is altijd wel een bekende om mee te praten en anders maak je gewoon kennis met degene die bij je zit.
Mieke, Ramona, Marianne en Tanja bedankt voor jullie inzet! Het was grandioos.
De fraaie quilts liggen te pronken op het erf van het Huis van Oud.
Samen punniken: jong geleerd is oud gedaan.
Haai tie op de doik
Bij de tentoonstelling Steengoed met serviezen en theepotten hoort natuurlijk een ‘haai tie’. Die wordt gehouden op zondagmiddag 6 september. Er is doorlopend volop thee en er staan schaaltjes met zoete en hartige lekkernijen klaar. Voor een redelijk bedrag krijgen de bezoekers 'merakel lekkere en snokkere eterai' voorgeschoteld. Van de ‘haai tie’ kan de hele middag genoten worden.
De theemiddag wordt omlijst met accordeonmuziek. José Zegers uit Wognum zal mooie melodieën ten gehore brengen.