Zingen tussen de buien door
5 juli 2015
De weerberichten voor zondagmiddag 5 juli waren niet zo best: één of meer buien, mogelijk met onweer. De grote tent werd ’s morgens opgezet en samen met drie parasols kon die bescherming bieden tegen regen of zon.
Het werd allebei.
Aan het begin van de middag was het droog en zonnig. Even na tweëen kwamen de leden van het koor Berkensmart binnendruppelen. De muzikanten installeerden zich en stelden de geluidsinstallatie op. Er waren al gauw te weinig zitplaatsen voor het publiek, dus de hele voorraad stoelen werd van de zolder van het huisje gehaald. Toen de koorleden zich tegen drie uur opstelden, waren alle plaatsen bezet.
Op het programma stonden echte smartlappen als het Zwerverslied en De oude straatmuzikant, maar ook een nummer als Zeilen op de wind van vandaag. Ondertussen werd de lucht al donkerder en dreigende wolken zeilden dichterbij. Toen de bui losbarstte, vond iedereen een goed heenkomen in de stallen, het huisje of de verblijfsruimte. Koffie, thee of limonade stonden daar klaar.
Na een tijdje werd het droog, de stoelen werden drooggewreven en het koor kwam weer opdraven. Tijdens het tweede optreden soleerde een vrouwelijk koorlid met het lied ‘Ik heb alleen nog maar een foto’. Daarbij keek ze de mannen uit het publiek, die op de voorste rij zaten, smachtend in de ogen. Hilariteit alom! Het optreden werd afgesloten met een Amsterdamse medley waarbij zelfs een poging tot polonaise werd ondernomen.
Het bleef droog gelukkig en de leden van Berkensmart werden beloond met een groots applaus.