Houtdraaien en woodcarving trekken veel publiek
7 juni 2015
Zeker tweehonderd mensen kwamen op de zonnige zondagmiddag 7 juni een kijkje nemen bij het Huis van Oud. Zij werden verwelkomd door het geluid van een kettingzaag en een zaagmachine. Beide houtbewerkers, Mark Steltenpool en Rob Koster, demonstreerden de hele middag hun vaardigheden.
Mark werkte in de luwte van het huisje. Hij liet zien hoe hij mooie schalen draait. Hij gebruikt hout van verschillende boomsoorten onder meer taxus en gouden regen. In de stallen had Mark een aantrekkelijke opstelling gemaakt van zijn werkstukken variƫrend van houten pennen tot grote schalen. De hele middag was hij doende, met vier schaalvormen en drie vuilniszakken vol houtkrullen als resultaat.
Rob Koster uit Zwaag had een groot deel van het grasveld tot zijn beschikking. Daar lagen kettingzagen van verschillend formaat. Rob werkte zorgvuldig aan een fraai beeld. Hij maakte met veel mensen een praatje en gaf uitleg over zijn manier van werken. In de hoek stond een aantal beelden opgesteld, die ook te koop waren.
Op het gras zaten veel bezoekers te praten, koffie te drinken of het nieuwe jaarboek te bekijken. Ook op de stallen en in het huisje was het gezellig druk.
Een goed geslaagde middag dus.

Foto's: Mieke Goulmy