Dappere danseressen!
26 april 2015
De opening van de nieuwe tentoonstelling in het Huis van Oud vond plaats op zondag 26 april. Het was koud weer en de vraag rees of de jonge danseressen van balletvereniging Animo uit Nibbixwoud wel zouden kunnen dansen op het natte gras.
Maar die wisten van geen wijken: the show must go on! Dus huppelden na het officiële gedeelte de theekopjes (gekozen vanwege het tentoonstellingsthema ‘Steengoed’) vanuit de stal de grasmat op.
Hun immer enthousiaste lerares Wilma Koning-Neefjes opende voor hen de staldeur nadat zij het eerste jaarboek in ontvangst genomen had. Ze kreeg dit boek aangeboden vanwege het feit dat er een artikel in staat over het 50-jarig jubileum van Animo.
De opening begon met het bedanken van de tentoonstellingscommissie, bestaande uit Wilma Bakker, Bernadette Nannings, Marlène Schouten en Margo Wilcke. Zij stelden de gevarieerde en smaakvolle expositie Steengoed samen.
De kanjers van Animo brachten twee keer een programma van ruim een half uur. Het decor, bestaande uit lila bollenvelden, groen gras en zwartbonte koeien, was uniek en kleurde vaak verrassend goed bij de kleding van de meisjes. Het publiek zag onder meer ganzenhoedsters en gansjes, Spaanse danseressen, viooltjes en Engelse schoolmeisjes. Hulde voor deze dappere danseressen en voor alle vrijwilligers van Animo.
De tentoonstellingscommissie, v.l.n.r. Wilma Bakker, Bernadette Nannings, Marlène Schouten en Margo Wilcke.
Overhandiging eerste jaarboek aan Wilma Koning-Neefjes.
Opening door de theekopjes