Geslaagd kunstweekend Huis van Oud
4 en 5 oktober 2014
Wat een variatie aan kunstuitingen was er te zien tijdens het kunstweekend bij het Huis van Oud. Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober was het een komen en gaan van bezoekers. In totaal kwamen er 330 mensen kijken, 87 op de eerste dag en de rest een etmaal later.
Organisator Koos Kenter kijkt met voldoening terug op de expositie.


Koos vertelt: ‘Het was een enthousiaste groep exposanten. Sommigen hadden nog nooit meegedaan aan een expositie, zij wisten dus niet wat ze te wachten stond. Maar ze waren blij dat ze de sprong gewaagd hadden. Iedereen kijkt er met een goed gevoel op terug. Het klaarzetten en opstellen zaterdagochtend was nog wel even een klusje maar om twaalf uur toonde iedereen zich tevreden. Ook de bezoekers reageerden positief. Aan de workshop ‘s middags deden vier kinderen mee. Gert de Wit en zijn partner brachten hun de fijne kneepjes van het vak bij. Dit deden ze met grote inzet, waarvoor onze hartelijke dank.
De resultaten waren prachtig, de kinderen gingen heel voldaan naar huis.’
De glasobjecten van Jeroen van de Brug lagen als schitterende kunstwerkjes in de vitrinekasten en ontlokten veel ‘oh’s’ en ‘ah’s’ aan de bezoekers. De fraaie houten en bronzen beelden van Koos Kenter boden een wat robuuster tegenwicht. Ook buiten had Koos enkele beelden tentoongesteld, zodat de bezoekers meteen door kunst verwelkomd werden.
Op het eerste staltje prijkten ontroerende vrouwenbeelden van Lida Commandeur. In het vierkantje de krachtige zwart-wit fotoserie met als onderwerp koeien van Niels Ursem. Op de ‘lange regel’ een groot aantal kleurige schilderwerken (acryl en olieverf) van Ina Bédorf, Lenie Boots en Hans Spigt. Een lust voor het oog, werk om aandachtig te bekijken! Mooie onderwerpen, zoals een wervelende dansende vrouw, vogels, fruit, kleurige landschappen en kinderschoentjes. Lenie werkt met speksteen, met onder meer een prachtig beeld van een baby liet ze zien dat ze ook hier talent voor heeft.
Dat talent demonstreerde ook Riet Ursem-Haring. Letterlijk zelfs, want ze liet aan de bezoekers zien hoe ze te werk gaat. ‘Ik kan toch niet stilzitten’, verduidelijkte ze. Achter haar een mini-expositie van dier- en mensfiguren, schalen en vrije vormen.
Acht heel verschillende kunstvormen, acht keer verrassing. Wat is er een talent in onze dorpen. Graag over twee jaar weer zo’n bezienswaardige expositie!
Het bestuur van De Cromme Leeck en de Beheercommissie van het Huis van Oud danken alle medewerkers voor hun inzet en enthousiasme.

Met deze tentoonstelling sluit het Huis van Oud het seizoen af. We kijken terug op een goede zomer met veel bezoekers en zeer gevarieerde eerste zondagen. De openingsdag met het Brugorkest viel in het water, maar op de overige zondagen was het steeds prima weer.
De tentoonstelling Tot uw dienst trok veel bekijks en ook bij de dorpsfilms in het vierkantje zat veelvuldig publiek te genieten.
Alle bruikleengevers en andere helpers: heel veel dank!

Foto’s: 
Zeven van de acht exposanten op een rij, v.l.n.r. Hans Spigt, Ina Bédorf, Koos Kenter, Lida Commandeur, Jeroen van de Brug, Riet Ursem en Lenie Boots. Niels Ursem was op dit moment afwezig. (Foto Mieke Goulmy)