Bloemschikken een succes!
3 augustus 2014
Bij de waterbak staan veel bossen bloemen, afkomstig uit eigen tuin, maar grotendeels beschikbaar gesteld door de firma Nederpelt uit Wognum en Pé van der Gracht uit Aartswoud. De laatste heeft een mooie tuin aan de Zomerdijk bij Spanbroek, waaruit we naar hartenlust bloemen mochten kiezen.
Potten, mesjes, steekschuim in een bak met water: alles ligt klaar. En al gauw is een aantal dames en een enkele heer bezig met het schikken van een Biedermeijer tafelstukje. Sommigen doortastend en enthousiast, anderen wat aarzelend en zoekend. Mary Boots helpt ze op weg, al snel geassisteerd door Pé van der Gracht en André Veken. Met z’n drieën geven ze aanwijzingen en ze vertellen over bloemen, groen en mogelijkheden. Mary heeft ter informatie ook de nodige boeken meegebracht.
De hele middag wordt er gewerkt en na vijven vullen de vrijwilligers de laatste potten met hun creatie. De voorbeeldpotten en de bloemen die over zijn, brengt Mary naar Sweelinckhof, met een hartelijke groet van het Huis van Oud.
Daar wordt de bloemengroet in dank aanvaard.
Al met al een succes, deze bloemschikmiddag. De gulle gevers en de deskundigen hartelijk bedankt voor de medewerking!
Kijk verder op deze website voor meer foto’s over de zondagmiddagen en duizenden historische afbeeldingen.

Foto’s: Met enthousiasme maken velen een mooi tafelstukje bij de Huis van Oud. De deelnemers tonen trots het resultaat.
(foto’s: Mieke Goulmy en Ina Broekhuizen)