Twee mooie middagen bij het Huis van Oud
27 april en 4 mei 2014
Het seizoen 2014 is voor het Huis van Oud begonnen met twee druk bezochte middagen op 27 april en 4 mei.
Het weer werkte op de 27e niet erg mee. De leden van het Burgorkest en de jeugddrumband van Ons Genoegen speelden in de grote partytent de sterren van de hemel. Hun publiek luisterde met plezier naar de muzikale klanken, diep weggedoken in hun jassen of schuilend onder een paraplu. Omdat het er niet naar uitzag dat het beter weer zou worden bleef het optreden beperkt tot één set.
Voorafgaand aan het optreden werden de leden van de tentoonstellingscommissie bedankt voor hun inzet en het vele werk dat zijn verrichtten voor deze expositie. De commissie bestaat uit Gerda van Baar, Marlène Schouten, Conny Stam en Margo Wilcke.
Hierna kwam slager Jan Koeleman de dijk afrijden op de oude bestelfiets van Dick Kok. Hij bracht een bestelling voor Riet op den Kelder. Ze was niet in haar huisje, dus dan maar even kijken in de stal. Ja hoor, Riet deed de deur open en pakte het vlees bloid aan. Meteen noteerde Jan de nieuwe bestelling en aansluitend werden de laatste dorpsnieuwtjes uitgewisseld. Daarna nodigde Riet de slager binnen voor een koppie. Zo openden zij samen de tentoonstelling.
Ondanks de regen kwamen die middag veel mensen boeken ophalen of kopen en de tentoonstelling bewonderen.
Rookton
Op 4 mei was het een stuk warmer en gelukkig droog. ’s Morgens al brachten Cees Stam uit Spanbroek en Marcel Roozendaal uit Wognum hun materiaal naar de dijk. Het erf werd ingericht met fuiken en netten, een vissersboot met de naam Jaap, een professionele rookkast en een rookton, een tafel met fotomateriaal en gebreide netten plus een demonstratienet.
Al om 13 uur kwamen de eerste bezoekers het pad op. Allengs werd het drukker en dat bleef het de hele middag. Er was veel belangstelling voor de visserijattributen en natuurlijk voor het proeven van de vis. Zowel Cees als Marcel vertelden met kennis en passie over hun hobby’s. Er werden weer veel jaarboeken en Tot uw dienst-uitgaves opgehaald en ook losse exemplaren gingen over tafel.
Slager Jan Koeleman brengt zijn bestelling naar Riet op den Kelder. Samen openen zijn de tentoonstelling Tot uw dienst.
Cees Stam bij zijn rookkast.
Marcel Roozendaal met zijn gerookte vis
Boeken
Er bestaat veel belangstelling voor het boek Tot uw dienst en de samenstellers ontvangen positieve reacties. De boeken zijn los te koop voor 20 euro. Een goed idee voor een origineel cadeau!
De verkooppunten zijn: in Nibbixwoud bij de AH supermarkt aan de Ganker en bij Floridus Tuin en Groen aan Het Woud. In Wognum bij drogisterij Rozemarijn en bij de Read Shop in winkelcentrum Boogerd. Alsook bij de bestuursleden: Joke Admiraal, Wijzend 64, Nibbixwoud (575260), Sjaak Jong, Zwaagdijk 396 (573255) en Trudy Schouwe, Ringbalk 50, Wognum (573151). En natuurlijk iedere zondagmiddag tussen 14 en 17 uur bij het Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk 33 in Wognum. De koffie staat klaar en de gezelligheid is er altijd!

Foto's: Mieke Goulmy