Fietstocht langs prachtige oldtimers

Tientallen glimmend gepoetste oldtimers waren er te bewonderen op zondagmiddag 1 september tijdens de fietstocht die werd georganiseerd vanuit het Huis van Oud. Het thema van de tentoonstelling 2013 is Op roet. En deze zondag gingen meer dan honderd fietsers letterlijk op roet.

De eerste stop was bij boerderij Welgelegen aan de Kerkstraat. Voor de stolp heette een oude tractor iedereen welkom. Achter op het erf stonden de luxe auto’s van Henk Sloëtjes en twee vrachtwagens van Van Straalen. In de schuur prijkte de oude lijkwagen van Kuip.
Op de zolder van de protestantse kerk waren grote treinbanen uitgezet door de leden van de Modelspoorclub. Huizen, stations en tunnels zorgden voor een minilandje waar de lange treinstellen doorheen zoefden.
Bij Bas de Koning aan de Oosteinderweg stonden de Volvo's centraal. Eigen auto’s, enkele van familieleden en Volvo's van Hank Blauw uit Spanbroek stonden fraai opgesteld tussen de fruitbomen. Bijzonder was de zelfgebouwde Cabriolet uit 1967: de voorkant bleek een Volvo Duett en de achterkant een Volvo Amazon. Dit voertuig - 'the only one in the world' - was gedoopt als Amazett.

De tocht voerde verder langs het Korenmolenpad en de Wijzend naar Overspoor. Voor het pand van de firma Admiraal was het een drukte van belang. Vrachtwagens van de firma Loos, een brandweerjeep van de voormalige gemeente Nibbixwoud (huidige eigenaar Jaap Luken uit Zwaagdijk Oost), oldimers van Hans Breeuwsma (Wognum) en Ron Kraakman (Zwaagdijk West) stonden daar te pronken. Ook was hier de gezellige limonade- en koffiestop.
Door maar weer naar het pand van Wester. Auto’s, brommers en motoren te kust en te keur! Ook Kees Dekker (Wognum) van het Automuseum Schagen had hier twee prachtexemplaren opgesteld.  Een vriendelijke ontvangst, het hele pand mocht worden bekeken!
Op alle locaties was informatie over de tentoongestelde auto's aanwezig.
Een geslaagde fietsmiddag, het weer werkte mee, en iedereen genoot van de schitterende vervoersmiddelen.
Alle betrokkenen bij deze middag: nogmaals hartelijk bedankt!
1 september 2013
De oude lijkwagen van Kuip staat in de schuur
Margo Wilcke deelt de routebeschrijvingen uit
Margo Wilcke deelt de routebeschrijvingen uit
Margo Wilcke deelt de routebeschrijvingen uit
Margo Wilcke deelt de routebeschrijvingen uit
Tractor voor de boerderij Welgelegen
Vrachtauto’s van Van Straalen
Met het trotse echtpaar van Straalen ernaast
Modelspoortrein op de kerkenzolder
Hank Blauw demonstreert het sluiten van het dak
In de tuin van Bas de Koning staan de Volvo’s tussen de fruitbomen
De brandweerjeep van Nibbixwoud
Schitterende auto van Ron Kraakman voor het pand van de firma Admiraal
Back
Next
Ook een Buick staat daar opgesteld
De trots van Hans Breeuwsma
Een auto van Kees Dekker staat voor het pand van Wester
Ook motoren staan bij Wester opgesteld
Een klein maar oh zo fraai Fiatje
En een mooie Trabant
De oude lijkwagen van Kuip staat in de schuur
Back
Next