15 maart 2011
Aan de schoonmaak!

Dinsdag 15 maart was het grote schoonmaak aan de dijk! Het was er goed weer voor: een lekker windje en ’s middags de zon erbij! Met een ploeg vrijwilligers maakten we het Huis van Oud schoon. Van binnen en van buiten en ook de stallen achter het huisje werden onder handen genomen. Ieder jaar krijgen we hierbij hulp van medewerkers van de Rabo-bank in het kader van Make a difference day. Dit jaar is de organisatie van die vrijwilligersdag gewijzigd, een en ander gaat nu onder de noemer NL Doet. Ten nadele van ons trouwens, want we kregen kort voor de geplande datum bericht dat er geen mensen waren, die ons wilden helpen met schoonmaken. Wel ontving onze secretaresse een doos met t-shirts, formulieren, een vlag etc. Tja, wat moet je daar dan mee…
Wij trommelden ten langen leste onze eigen vrijwilligers maar op. Dat waren er al met al elf! En die hebben hard gewerkt. Na de koffie met tompoes begonnen we. Alle meubels en gordijnen en al het beddengoed naar buiten, ragen, stofzuigen, boenen, wrijven: we waren ouderwets op dreef. De mannen deden de buitenkant: het houtwerk, de goten, de ramen. Aan het eind van de dag straalde het museum er weer over! Komt u kijken? De opening is op zondagmiddag 1 mei, vervolgens zijn we iedere zondag open van 14 tot 17 uur.
Onze tentoonstelling gaat dit jaar over molens!
Die tentoonstelling wordt geopend met een lezing over molens in café De Vriendschap in Wadway op vrijdagavond 29 april.
Nico Maas, al 48 jaar molenmaker in de Zaan, zal vertellen over zijn werk. Ook wordt dan het eerste jaarboek overhandigd en zal een oorkonde uitgereikt worden.

De voorkant wordt weer spic en span!
De mannen doen het buitenwerk.
Margo zuigt het hol onder de bedstee
Het kleed wordt geklopt op de dijk.
Al het beddengoed buiten!
Al het beddengoed buiten!
Hans Bleeker in actie
Wat een stof komt eruit!
Wim Broekhuizen lapt het houtwerk
De schoonmakers waren: Joke Admiraal, Gerda van Baar, Hans Bleeker, Ina en Wim Broekhuizen, Riet op den Kelder, Henk Sloetjes, Trudy Schouwe, Conny Stam, Peter Stam en Margo Wilcke.

Hartelijk bedankt voor jullie inzet!