22 januari 2011
Een bont gezelschap bij het Huis van Oud

Zaterdagmiddag 22 januari arriveert een bont gezelschap bij het Huis van Oud. Ongeveer dertig personen, jong en oud, in kledij uit de jaren veertig en vijftig lopen rond in de stallen en op het erf. Door een professionele fotograaf  worden talloze foto’s van hen gemaakt
Het zijn de spelers van de musical Eeuwig Leven. Deze musical wordt op 29, 30 en 31 maart en 1 en 2 april aanstaande opgevoerd in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Jacob, een man afkomstig uit Wognum, speelt de hoofdrol in het verhaal.

Vorig jaar al werd contact opgenomen met Trudy Schouwe, secretaris van De Cromme Leeck. Men vroeg om informatie over WO II in Wognum. Natuurlijk werd dat verstrekt. Enige tijd geleden kwam de vraag om foto’s van het Huis van Oud voor op de poster van de musical. Ook die werden opgestuurd.
En op deze zaterdag komt de groep op de dijk bijeen om foto’s te maken voor het programmaboekje. En dat gebeurt met veel enthousiasme! De spelers, en dat zijn er in totaal ongeveer honderd, werken allen in de paliatieve zorg. Om de saamhorigheid te verbeteren werd besloten een musical op te voeren. Rudi Oranje schreef het verhaal over Jacob, dat speelt vanaf WO II tot nu toe.
Hierbij enkele foto’s die ik maakte van het hele gebeuren.
En hieronder een uitleg over de musical, zoals dat geplaatst is op internet.
Meer informatie en kaarten: www.netwerkpalliatievezorg.nl Rubriek: Musical Eeuwig leven.

Ina Broekhuizen


Musical Eeuwig Leven

Het netwerk Palliatieve zorg is al vele jaren actief en houdt zich bezig met het verbeteren van de kwaliteit van palliatieve zorg. Verbeteren van saamhorigheidsgevoel tussen alle soorten zorgverleners (artsen, verpleegkundigen, mantelzorg, vrijwilligers, etc.) is van essentieel belang om die kwaliteit te verhogen. Daarom organiseert het netwerk samen met het team van regisseur Rudi Oranje van Stichting Oranje producties in maart dit jaar een musical met de titel 'Eeuwig Leven'. Het wordt een wervelende productie in een groot theater met ruim honderd man op het toneel en honderd man achter de schermen.
'Eeuwig Leven' is het ontwapenende verhaal over de oude Jacob die ongeneeslijk ziek terug kijkt op zijn leven. We gaan terug naar 1945 toen Jacob in Wognum woonde, verliefd was op Anna en droomde van Amerika. Jacob besluit Anna achter te laten en te emigreren naar New York. Daar bouwt hij een imperium van gokpaleizen op. Echter de gedachte aan Anna laat hem nooit los. Het zal toch niet zo zijn dat hij Anna nooit meer zal zien?

De musical is een komen en gaan van ontroerende, vrolijke en wervelende scènes professioneel gespeeld door ruim honderd acteurs die allen werkzaam zijn in de palliatieve zorg. Zij spelen zoals u ze nog nooit eerder op het podium heeft gezien!


   Ook in de stal werden foto's gemaakt.
De groepsfoto van de spelers van de musical Eeuwig Leven achter het huisje.
Nogmaals de groep acteurs.
Hier wordt gejuicht omdat de Canadezen eraan komen.