24 mei 2010
Een prachtige wandeling

De wandeling 'Rondje van Oud' ging op tweede Pinksterdag in de herhaling. Dit keer was het, in tegenstelling tot zondag 2 mei, schitterend weer. Lekker zonnetje, windje, heldere lucht – precies goed om te lopen. Ongeveer 150 grote en kleine mensen meldden zich bij het Huis van Oud. Ze kregen een routebeschrijving en een stempelkaart met daarop om te beginnen een origineel stempel van de IJsclub Wognum. Onderweg werd nog vier keer gestempeld. In de Noordermeer brachten de wandelaars een bezoek aan boerderij de Swaluwhof met veel dieren en een mooie tuin. Gesterkt door een ijsbonbon togen ze vervolgens de Rijndijk op. In de routebeschrijving was informatie te lezen over de historie van deze plek en ook over de flora en de fauna. Bij fiets- en wandelpad de Pankoek gaf Hans Bleeker uitleg over het stuk land met diezelfde naam. Terug bij het Huis van Oud kreeg iedereen een lekker ijsje.


Hier een reactie van een wandelaar:
Vanmiddag heb ik de wandeling met mijn zoon gelopen, ik heb ervan genoten
prachtige vergezichten in alle stilte.........
Met daarbij informatie over de oude omgeving en flora en fauna, deze middag was waardevol. Bedankt aan alle vrijwilligers van het huis van Oud.
Regelmatig geef ik door aan collega's, vrienden en familie over het bestaan van het huis van Oud en dat het de moeite waard is om een keer langs te gaan.  
Marijke Bleeker en Joop Zuiker kwamen als eerste aan na het volbrengen van de wandeltocht Rondje van Oud.