23 oktober 2009
De Cromme Leeck blij met 750e donateur

Frieda Hoogerheide-Smeding uit Nibbixwoud werd vrijdagavond 23 oktober in het zonnetje gezet tijdens een bijeenkomst van de historische stichting De Cromme Leeck (Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West). Zij is de 750e donateur van de stichting. Voorzitter Ina Broekhuizen feliciteerde haar en overhandigde haar een fraaie taart met logo.
Frieda Hoogerheide meldde zich als donateur omdat zij belangstelling heeft voor de geschiedenis van haar woonplaats en haar omgeving. Ze woonde in Friesland en in Den Haag en ze voelt zich goed thuis in Nibbixwoud.
Ina Broekhuizen vond het verheugend dat mensen die in West-Friesland komen wonen belangstelling tonen voor de regionale historie. Ook was ze blij met het gestaag groeiende aantal donateurs, dat te danken is aan de uitgave van een lezenswaardig jaarboek, het organiseren van lezingen en tentoonstellingen en het naar buiten treden met de activiteiten van de stichting. De avond werd voorgezet met een lezing van Bertus Bakker over vrouwenlisten door de eeuwen heen.

Foto: Een fraaie taart met logo en opschrift voor Frieda Hoogerheide (rechts), de 750e donateur van de historische stichting De Cromme Leeck.
(Foto Sander Admiraal)