5 juli 2009
Onvermoeibare imker boeit publiek

Met passie vertelde imker Pé van der Gracht uit Aartswoud zondagmiddag 5 juli bij het museum Huis van Oud over zijn hobby het houden van bijen. Zonder moeite praatte hij twee keer ruim drie kwartier over bijen, darren, koninginnen, kasten, korven, honing slingeren, stuifmeel, volken en zwermen.
Ter demonstratie had hij allerlei attributen mee, posters met wetens-waardigheden over bijen en potten honing voor de verkoop. Ook trok hij beschermende kleding en handschoenen aan, zette een hoed met netwerk op en liet zijn speciale pijp roken. Op deze manier kan hij een bijenvolk vangen en in een kast onderbrengen.

De vorige avond al had de Aartswouder imker een ouderwetse korf met een druk zoemend bijenvolk erin op het erf bij het Huis van Oud neergezet. Dat moest 's avonds gebeuren omdat dan alle bijen in de korf zitten.
De talrijke aanwezigen luisterden vol belangstelling naar zijn uitleg en er werden veel vragen gesteld. Ook de tentoonstelling, het huisje en de film over Jacob Snip trokken veel bekijks.
Imker Pé van der Gracht vertelt over de bijenkast
De imker toont hoe een ouderwetse korf eruit ziet.
Pé van der Gracht met beschermende kleding
In het hete zonnetje trekt Pé van der Gracht overall en handschoenen aan
Aandachtig publiek