Veel heil en zegen

'Veel heil en zegen in het nieuwe jaar', dat is een traditionele wens. Een wens die past bij de historische stichting De Cromme Leeck.
Veel heil en zegen wensen wij daarom iedereen toe.
En daarbij nemen we een 'glaasie' en zeggen: 'Op je gezondheid!'
De flessen en de glazen staan op het pluchen tafelkleed in de woonkamer van het Huis van Oud. De kachel brandt, mooi zicht op de dijk: wat wil je nog meer?

Wat we nog meer willen is deze zomer weer te zien. Dan openen we in de stallen een nieuwe tentoonstelling, dan staat de deur van het huisje voor iedereen open. U kunt dan ook de brongasinstallatie bekijken. Aan de plaatsing daarvan wordt momenteel hard gewerkt.

De eerste openstelling van het Huis van Oud is op zondag 26 april, zoals gewoonlijk van 14 tot 17 uur.
Deze keer organiseren we voorafgaand aan die zondag, dus op vrijdagavond 24 april, een donateursavond in café Stam. Daar wordt onder meer het eerste jaarboek gepresenteerd, er is een film en een lezing.

Op vrijdagavond 20 februari, houden we een donateursavond in café De Vriendschap in Wadway. Voor de pauze treden leden van de schrijversgroep Langedijk op met verhalen en rijmen in het dialect onder andere over de Westfriese Omringdijk. Na de pauze is er zang en muziek van accordeonist en zanger Cees Oud uit Schoorl.
Beide avonden aanvang 20 uur, donateurs gratis entree, belangstellenden 2 euro.
22 december 2008