Huisbeschrijvingen
Omschrijving
2012 Wognum
Sporthal  `t SPAN       Boogerd 5 te Wognum.

De sporthal is in 1977 gebouwd in opdracht van de gemeente Wognum en bij gereedkomen overgedragen aan de beheerder ”Stichting Sporthal `t Span”.
De eerste van de diverse uitbreidingen/aanvullingen was in 1983 de bouw van een fietsenstalling.
In 1986 werd een toestellenberging aangebouwd en in 1990 werd de hal fors uitgebreid voor de fitnessruimtes met de diverse kleed- toilet-  en doucheruimtes. In 1999 is er weer ge- en verbouwd evenals de laatste verbetering die in 2004 gerealiseerd werd.
Het gebouw is opgetrokken in een sobere stijl, uitgevoerd in een gele steen met hier en daar verticale-muurvlakken in een afwijkende rode steen en smalle horizontale kozijnstroken.
Enkele gevels zijn voorzien van grijze gevelbeplating evenals de dakranden.

Bij binnenkomst in de hal direct een bord met aanduiding voor de diverse richtingen. De wanden in de hal en de gangen zijn uitgevoerd in betonsteen waar voor het effect ingekleurde verticale groeven in zijn aangebracht. Dan rechtsaf en links de gang in richting kleedruimtes en hiervandaan zijn ook  de vluchttrappen vanaf de tribunes te zien.
De kleedruimtes zijn voorzien van douches en toiletten en langs de wanden zijn banken opgesteld met daarboven kledinghaken. Ook zijn er ruimtes voor de scheidsrechters en voor het behandelen van blessures.

Van de sportruimte is het onderste deel van de wanden uitgevoerd in betonsteen met daarboven houtstrokenbetimmering. De hal is door middel van vouwwanden in twee delen op te splitsen.
Tegenover de kleedruimtes is de toestellenberging gelegen.
Vanuit de hal rechtsaf via de trap en ook met de lift zijn de tribune en de kantine bereikbaar.
Achter de tribune is een omroep/commentaarpost. Rechtsaf de kantine met bar met daarachter de keuken met opslagruimte. De biervaten liggen beneden opgeslagen en brouwerij Amstel geeft advies voor de bedoelde druk, De evenwichtsdruk, het evenwicht zal wel niet bedoeld zijn voor de bezoekers van de kantine (natuurlijk na de wedstrijd).

De fitnessruimtes en de bovengelegen sportruimte zijn bereikbaar vanaf de begane grond, linksaf en vanuit de kantine voorbij de bar rechtsaf. Beide zijn voorzien van kleed- douche- en toiletruimtes. Voor de sportruimte is de vergaderruimte gelegen. Deze ruimtes zijn ruim voorzien van prachtige afbeeldingen in kleur van diverse sportbeoefenaars.

De techniek zoals verwarming/warmwater enz. is rechts achter in de hal gelegen. Van de diverse hier sportende clubs hangen hier en boven de goedgevulde prijzenkasten.
De ons welbekende handbalclub SEW uit Nibbixwoud speelde hier de meeste thuiswedstrijden, zie het paneel met de sponsors.
Dan richting beheerdersruimte  met de schakelpanelen en de sleutelkluis om af te sluiten.

De sporters en fitness zijn sinds januari in de nieuwe sporthal in De Bloesem gevestigd, de Stichting zal worden opgeheven want het beheer in De Bloesem is uitbesteed.

De sporthal is gesloopt in 2012.

j. koning  2012.
.omschrijving.plattegrond.tekening
.sportbeoefenaars.kantine.foto's