Onthulling
Onthulling kunstwerk/plastiek “De Speelwagen”

Dinsdag 1 september 2015,
onthulling om 13.30 uur.
Meester Harm Vlaar en juffrouw Corien Bleeker hadden hiervoor een draaiboek in elkaar gezet en een feestlied gemaakt. De plastiek zou onthuld worden door Jayden Koning en Rona van Dalen, de oudste en jongste leerling van deze nieuwe school.

De maandag hieraan voorafgaand werd het dekzeil verwijderd en onder leiding van meester Harm is de plastiek met een veelkleurige parachutedoek afgedekt.

Alle leerlingen en leerkrachten en de plaatsvervangende directrice waren aanwezig en er waren ook flink wat ouders en andere belangstellenden meegekomen.
Ook alle `werkers` waren uitgenodigd; Nico Groot, Koos Ligthart, Hans Bleeker, Piet Bleeker, Henk Sloetjes, Anne Boersma als shovelchauffeur en mijn persoon, Joop Koning alsmede John Wit van het Bouwbedrijf wat ons hand en spandiensten verleende en tevens de materialen leverde.
Oud directeur, Cees Gommers en (met zwangerschapsverlof zijnde) directrice, Marloes Goesinnen waren ook uitgenodigd. Zij was met haar dochter Annemijn, waarschijnlijk toekomstig leerling, gekomen.

Na het welkomstwoord begon meester Harm met `Het Kunstwerklied`, uit volle borst meegezongen door de leerlingen en aanwezigen, hij begeleidde zichzelf op gitaar.
Toen kwam, net als bij de ingebruikname van de vorige school, een met paard bespannen (Speel) wagen, gemend door Simon Commandeur , aanrijden met de oudste en de jongste leerling, die uitgestapt en toegelopen, onder luide toejuichingen en applaus het doek wegtrokken, het plastiek was onthuld en het paardenspan vertrok weer.

Daarna nam onze voorzitter Ina Broekhuizen de regie over met een vragenspel voor de leerlingen, dit onder toeziend oog van de leerkrachten.
Toen werden de `werkers` naar voren geroepen, deze werden uitvoerig bedankt voor hun inzet, met als aandenken een lijstje met een foto van het kunstwerk en een fles wijn en nogmaals werd
`Het Kunstwerklied` gezongen.

Toen was het tijd voor de toespraken. Wethouder Joset Fit sprak namens de gemeente, zij prees de werkers met hun `burgerinitiatief` om het kunstwerk te behouden, ook directrice Marloes Goesinnen
en enkele andere sprekers voerden het woord.

Daarna werd de bijeenkomst afgesloten, het kunstwerk was uiteindelijk op z`n bestemming aangekomen en er werd nog wat nagepraat en gedronken in de lerarenkamer in de school.J. Koning, nov. 2015
.P Schoenmakers.herplaatsing.onthulling.foto's
.omschrijving.plattegrond.transport
november 2012
Huisbeschrijvingen