Huisbeschrijvingen
Omschrijving
Garage Kuip, Oosteinderweg 7, Wognum
.omschrijving.plattegrond.Kadastr-kaart.fotos
                                                                                      
Halfvrijstaand woonhuis onder zadeldak met grijze Tuiles du Nordpannen. Uitspringing in rechterzijgevel ter hoogte van de keuken. Achter aangebouwde (oorspronkelijke) bijkeuken met plat dak. De linkergevel wordt gedeeld met Oosteinderweg 5. Trasraam bekroond met een rollaag. Snijvoeg. Zinken goot op houten steunen. Gevelsteen links van voordeur: ‘De eerste steen is gelegd door E. Kuip-Bot, oud 67 jaar. 25 October 1930’.

Voorgevel: In de top een art deco-achtig ornamentje in staande baksteen. Daaronder een gekoppeld dubbel venster met bovenlichten en 2x 2 uitzetramen (vernieuwd). Op de beganegrond een
tweezijdige erker met fraai art deco glas in lood in de bovenlichten.
De grote onderramen vernieuwd. Rechts hiervan de voordeur in een portaal met open zijkant,  de hoek dus een pilaar vormend. Links in het portaal een raam met bovenin glas in lood.
Deurkozijn met glas in lood in bovenlicht. Groen geschilderde deur met blank gelakt middendeel, dat geflankeerd wordt door 2x 2 verticale stijlen, waartussen bobbeltjesglas. Blijkens oude foto oorspronkelijk voorzien van glas in lood. Messing deurknop en messing ovale brievenbus. Cassetteplafond. Stoep van een soort grove granito. Boven de ramen en het portaal lateien van een soort grindbeton.
Rechtergevel: Bovenin voor de uitkraging een dubbel uitzetraam thv het trapbordes. Langwerpig raam met bovenlicht in voorzijde uitbouw. Keukenraam (onderaan ingekort ivm nieuw aanrecht). Deur met bovenlicht in de bijkeuken.
Achtergevel: Raam en deur met bovenlicht in de topgevel. Dubbel uitzetraam en w.c.-raampje in de bijkeuken. Dubbele tuindeuren met enkel bovenlicht.

Indeling. Houten vloeren op balklagen.
Beganegrond: Achter de voordeur een gang met oorspronkelijk een geschilderde roodbruine marmerimitatie op de wanden. Rechts de trap met originele verf (?): lichtgeel en donkerblauw. Onder de trap  deurtje naar de kelder. Links deur naar de woonkamer met balkenplafond. Oorspronkelijk kamer en suite, de schuifdeuren en zijkasten verwijderd. In de noordoosthoek van de voorkamer een schuin geplaatste, strakke, zwartmarmeren schouw met zwarte tegels achter de kachel.
In de keuken een stookplaats met strakke houten omlijsting en witte tegels. Links van de gangdeur tweede toegangsdeur tot de kelder. Aanrecht modern. Erboven plank met aardige gietijzeren steunen.
Bijkeuken met betonvloer op iets lager niveau. Hier w.c. en douche.
Verdieping: 4 eenvoudige slaapkamers met houten wanden en een grote kast.
Interessante dubbele schoorsteen met inspectieluikjes. De overloopwanden lichtgeel, deuren en kozijnen bruin met paarse panelen. Originele verf (?). Vliering?
In het hele huis alle originele deuren nog aanwezig (behalve de suitedeuren). Sluitwerk deels vernieuwd.

Henk Sloetjes 13-05-2010
2010, Wognum