Op zondag 4 juli opent het Huis van Oud de deuren weer! Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.
De maanden juli, augustus en september zullen we, als alles goed gaat, zoals gebruikelijk open zijn op de zondagmiddagen van 14 tot 17 uur alsook tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september, van 11 tot 17 uur. Er worden geen evenementen op de eerste zondagen georganiseerd en ook het groepsbezoek vervalt. Wel is er iedere zondag koffie en thee met Westfriese krentenmik verkrijgbaar voor € 2,50.

Een groep vrijwilligers maakt in juni het huisje en de stallen schoon. Daarna zal de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog worden ingericht. De basis daarvoor vormen de 19 informatieborden die al sinds maart 2020 ingepakt op de stallen staan, omlijst met voorwerpen, foto’s en papiermateriaal.
In het Vierkantje is een verkorte film te zien met interviews die werden gehouden in 2005. Acht inwoners van Nibbixwoud, Spanbroek, Wognum en Wadway vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog, onder meer over het neerstorten van vliegtuigen in Wognum en Wadway, de droppings aan de Zomerdijk en de razzia in Wognum maar ook over gebeurtenissen uit het dagelijks leven.


Materiaal gevraagd
Hebt u materiaal dat gebruikt kan worden voor onze WOII-tentoonstelling en wilt u dat drie maanden in bruikleen geven? Dat is plezierig!
Maar:
- het materiaal dient betrekking te hebben op Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk-West,
- het is bijzonder, dus liever niet de gebruikelijke bonkaarten en persoonsbewijzen
- en we horen of lezen graag het verhaal dat erbij hoort.
Aanmelden tot en met 23 juni bij Ina Broekhuizen, tel. 572159, Postgalei 23 in Wognum.

Bij voorbaat dank!
12 juni 2021
Huis van Oud opent op 4 juli