Oktober is uitgeroepen tot de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema Zij/Hij. Op de website van de organisatie staat onder meer:
Vrouwen hebben altijd zo'n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Honderd jaar nadat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen, gaan wij op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Want een completer beeld leidt tot nieuwe inzichten en brengt veelzijdigheid in onze blik op verleden én heden.

Wij houden het dicht bij huis en kiezen voor verhalen over vrouwen uit onze dorpen. Wat is hun rol in bedrijf, praktijk of kerk? Is het een eigen keuze of komen zij door hun huwelijk in die rol terecht? Hoe verloopt hun leven?
We horen erover op vrijdagavond 25 oktober in zaal Stam in Wognum.
Irma Verlaat-Pronk, die vertelt over haar moeder Willy Pronk-Vriend van fruitkwekerij Arbeid adelt uit Zwaagdijk-West. Tiny Immen-Bruinsma uit Nibbixwoud, zij spreekt uit eigen ervaring over de rol en de inbreng van de vrouw in de rooms-katholieke kerk.
Yvonne Boeckhorst vertelt over haar moeder Dora Boeckhorst-Bergsma, doktersvrouw in Wognum, en Gijs Otten geeft een inkijkje in het leven van zijn moeder Catharina Otten-Huijberts, bakkersvrouw in de Zuidermeer.

Lezing: Sterke vrouwen
Partycentrum Stam, Raadhuisstraat 3, Wognum.
Vrijdagavond 25 oktober. Inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur.
Entree: donateurs gratis, belangstellenden 3 euro.
25 oktober 2019
Sterke vrouwen

Het doktersechtpaar Boeckhorst