Op zondag 7 juli draait alles bij het museum Huis van Oud om gezond eten. Van 14 tot 17 uur presenteren tien mensen uit de regio hun producten en ze geven adviezen op het gebied van voedsel.
Biologisch teler Michel Boon uit Sijbekarspel komt met verse groente uit zijn ‘koude kas’. Bij Berkhout Boerenkaas van de Gouwe maken ze dagelijks kaas van de melk van eigen koeien. Kom proeven! Anita Bontekoning uit Sijbekarspel geeft informatie over de zuivelproducten van eigen boerderij.
De Wognumse imker Nico Groen verkoopt honing maar ook neemt hij demonstratiekassen met bijen mee. Wie wil mag een kaars maken van bijenwas.
Kruidenadvies geven Marga Vlaar uit Benningbroek en ook Trees Sijm uit Wadway weet alles over kruiden. Coach en therapeut Olga Sneekes uit De Weere (Een gezonde leefstijl) vertelt over haar aanpak en er kunnen smoothies geproefd worden.
Hellen Strouken (MooiMaatje), Tanja de Jong (Zo in Balans) en Graciëla Martha (Studio Lybs) zijn gewichtsconsulenten, zij houden zich bezig met een gezonde manier van leven. Op de markt beantwoorden ze vragen en verkopen ze onder meer eetmaatjes, boeken en inspiratiekaarten.
7 juli 2019
Gezond eten bij het Huis van Oud
Gezond eten bij het Huis van Oud
Kaas van eigen koeien van kaasmakerij Berkhout is te koop op de gezond-eten markt bij het Huis van Oud
Demonstratiekas van imker Nico Groen