Concert 'Wat een geluk'

UITVERKOCHT!
22 oktober 2017
In de tuin van de Protestantse kerk in Wognum staat een bijzonder monument. Het is een eerbetoon aan Willem Saal, dirigent van het destijds beroemde koor De Wognummers. Hij leefde van 1868 tot 1917. Dit jaar is het dus honderd jaar geleden dat hij stierf.
Om stil te staan bij Willem Saal en zijn koor en daarmee bij de muziekgeschiedenis van Wognum wordt op zondag 22 oktober een bijzonder concert gehouden in bovengenoemde kerk.
Daaraan werken mee het Westfries Mannenkoor en het a capellakoor de Moonliners. Ook wordt er een korte sketch opgevoerd.
In de zaal is een kleine tentoonstelling ingericht over de Wognummers en hun dirigent.

De organisatie berust bij het Westfries Mannenkoor en de historische stichting De Cromme Leeck. Doel is muziek laten horen uit eind 19e en begin 20e eeuw en hedendaagse muziek. Muziek legt een verbinding tussen toen en nu.
Dit alles onder de noemer 'Wat een geluk'. Deze titel heeft een link met thema 'Geluk' van de Maand van Geschiedenis 2017.
Wat een geluk dat er vroeger zulke muzikale schoolmeesters waren in Wognum, wat een geluk dat er zulke goede koren werden opgericht, wat een geluk dat er nog steeds zoveel gezongen wordt, want zingen en muziek brengt geluk.

Kaarten kosten 10 euro inclusief een consumptie.
Het concert is uitverkocht, u kunt geen plaats(en) meer reserveren.

Plaats: Protestantse kerk Wognum, Raadhuisstraat 15.
Datum: zondagmiddag 22 oktober 2017
Aanvang: 14.30 uur.
Het monument ter nagedachtenis aan dirigent Willem Saal in de tuin van de Protestantse kerk.
De organisatoren van dit concert, v.l.n.r. Ina Broekhuizen, Trudy Schouwe en Gerard van Ophem
De organisatoren te midden van leden van het Westfries Mannenkoor
Zangvereniging Jacob Kwast
Vaandel Jakob Kwast