Mont Martre op de dijk
2 juli 2017
Zes tekenaars gaan zondag 2 juli aan het werk op het erf van het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Janneke Rosenbrand van Atelier De Toekomst zit klaar om portretten te tekenen van bezoekers. Kinderen kunnen een eigen kunstwerk maken door middel van het spuiten van graffiti. Van 14 tot 17 uur is jong en oud welkom bij Mont Martre op de dijk.

In verband met het tentoonstellingsthema ‘Wie skroift die bloift’ is gekozen voor tekenen met potlood of inkt. De deelnemers zijn Linda Holla en Susan Groot uit Hoogwoud, Janneke Rosenbrand uit Wognum, Ben Wester sr uit Wadway en John Wester en Ben Wester jr uit Hauwert. Er is ook werk van deze regionale kunstenaars te koop.
Voor de kinderen staan er graffiti-spuitbussen klaar en grote stukken karton. Zij kunnen op een moderne manier een tekening maken.
In de stallen is allerlei schrijfwerk te bewonderen, men kan een versje schrijven in een poëziealbum of een ansicht van het Huis van Oud versturen. Op het schoolbankje ligt pen en inkt klaar en een vel met schrijfvoorbeelden.
Kunstenaars komen op 2 juli werken op het erf bij het Huis van Oud