Sigaren maken bij het Huis van Oud
3 juli 2016
Wat is het geheim van een goede sigaar? Sigarenmaakster Ria Bos komt op zondagmiddag 3 juli helemaal uit Kampen naar het Wognumse museum Huis van Oud om dit geheim uit de doeken te doen. Zij is de enige vrouw in Nederland die het sigaren maken demonstreert. Bovendien vertellen enkele sigaren- en pijprokers over hun liefhebberij.

Roken, koken, stoken is het thema van de tentoonstelling op de stallen van het Huis van Oud (Grote Zomerdijk 33 in Wognum). Op zondag 3 juli wordt stilgestaan bij het roken. Vroeger rookte bijna iedere man maar ook nu nog zijn er verstokte sigaren-  en pijprokers. Zoals Cas Beerepoot, Loek Lamers en Piet van Zoonen uit Wognum. Zij leggen uit waarom het roken hun zoveel voldoening schenkt en vertellen aardige anekdotes. Ook pijprokers zijn aanwezig op het erf van het Huis van Oud. Natuurlijk wordt alleen buiten gerookt! Ria Bos demonstreert van 14 tot 17 uur het sigaren maken.
Sigarenrokers Cas Beerepoot, Loek Lamers en Piet van Zoonen bij het stalletje over ‘roken’ in het museum Huis van Oud. Zij vertellen op zondag 3 juli over hun liefhebberij.