West-Friese avond
11 december 2015
Op vrijdagavond 11 december is het weer tijd voor een West-Friese avond. In De Vriendschap in Wadway kunt u voor de pauze genieten van West-Friese verhalen en na de pauze van de eenakter ’t Anzoek.

Nel Vlaar-Kroon, Trudy Schouwe-Schouten, Ina Broekhuizen-Slot, Jan Blauw en Arie Schouten zullen mooie verhalen en gedichten in het dialect voorlezen.
Daarna is het tijd voor ’t Anzoek - Tsjechov in het Westfries. Toneelvereniging OZOS uit Schagen speelt ’t Anzoek, een vrije bewerking van de eenakter Het Huwelijksaanzoek van Tsjechov.
Henk Kok uit Schagen (voorheen uit Spierdijk) hertaalde dit stuk in het West-Fries. Hij situeerde het in West-Friesland in de jaren vijftig van de vorige eeuw. ’t Anzoek wordt gespeeld door drie personen.

Korte inhoud:
Sinds de dood van haar moeder bestiert Merie het huishouden op de boerderij van haar vader. Zij dreigt tegen haar zin ongehuwd te blijven. Maar als de vrijgezelle buurman-boer Dirk de stoute schoenen aantrekt, is huwelijksgeluk dichterbij dan verwacht.
Als eigenwijze boerentrots van beide kanten tenminste geen belemmering vormt…Reserveren voor deze avond is noodzakelijk!
In verband met de te verwachten belangstelling is het nodig om te reserveren. Er is een maximum gesteld aan het aantal bezoekers. Dus: vol is vol.
Reserveren: T. Schouwe, tel. 0229 573151 of info@ecrommeleeck.nl

Datum: vrijdag 11 december.
Inloop: 19.30 uur. Aanvang: 20 uur.
Locatie: café De Vriendschap in Wadway.
Entree: gratis voor donateurs, belangstellenden betalen 2 euro.
Scene uit 't Aanzoek
Scene uit 't Aanzoek
Scene uit 't Aanzoek