Te gast bij De Cromme Leeck!

In 1997 is onze stichting officieel opgericht, op 28 april passeerde de akte bij de notaris.
Dit jaar bestaan we dus vijftien jaar. Toen de stichting vijf jaar bestond, presenteerden we de uitgave 'Vaarwel emigrant' met verhalen van personen uit ons werkgebied die in de jaren vijftig wegtrokken uit West-Friesland. Het boek werd een succes en was snel uitverkocht.
Het 10-jarig bestaan vierden we op zondag 14 oktober 2007 in en rond het Huis van Oud met een verjaardag in vijftigerjarenstijl, die veel publiek trok. Met deze activiteit namen we deel aan de Week van de Geschiedenis. Tot onze verrassing werden we genomineerd voor de landelijke Week van de Geschiedenisprijs. Tijdens een groot feest in hotel Krasnapolsky in Amsterdam kregen we uit handen van minister Plasterk de derde prijs.

En nu dan: vijftien jaar! Wie jarig is viert feest en trakteert. En dat doet De Cromme Leeck ook. Op vrijdagavond 30 november organiseren we voor onze donateurs en partners een West-Friese maaltijd bij café Stam in Wognum.
Dat houdt in: vier gangen authentiek West-Fries eten, alles in één bord en met één lepel.
De kosten bedragen € 12,50 per persoon, dat is inclusief een glaasje Boerenjongens als voorafje. De overige drank betaalt u zelf.
Tijdens de maaltijd is er ruimte voor voordrachten, muziek en zang.
De inloop is vanaf 17.30 uur, we beginnen met de soep om 18.00 uur. Om ongeveer 20.30 uur is het afgelopen, afhankelijk van de 'stukkies'.

Wat ete we?
Je kroige ien bord en ien lepel, dat is alles. Dat skep niet drekt te veul op, doen liever twei (of meer) keer een hussie van ien gerecht.
30 november 2012
Menu
Boeregroentesoep
Greêuwe urte
as baispul ken je kieze uit: gewelde rezoine, gesmolten butter, spek, uitjes en piccalilly (dat is trouwes nuwerwis spul, hoor)
Roist met krente
     met butter, suiker en keneêl
Pudding met bessepent
Datum: Vrijdagavond 30 november 2012
Locatie: Partycentrum Stam, Raadhuisstraat 1, Wognum
Zaal open: 17.30 uur, aanvang: 18.00 uur.
Bestuur van De Cromme Leeck
Wie te gast wil komen, stuurt een mail naar info@decrommeleeck.nl en vermeld naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers.
Of u belt met Adrie Hoogewerf, telefoon 0229 - 57 2251

Wilt u tussen de gangen door iets vertellen, zingen, voordragen of een instrument bespelen, laat het ons weten! Samen maken we er een gezellige avond van.

Zorg bij aanmelding meteen dat er € 12,50 per persoon op rekeningnummer 3297.76.975 wordt overgemaakt.
Pas bij ontvangst van het geld komt u op de deelnemerslijst! Aarzel niet, want vol=vol!