Vliegen bij het Huis van Oud

Modelvliegclub Beaufort 7 stelt op zondagmiddag 4 september diverse modellen ten toon bij het Wognumse museum Huis van Oud. Bij goed weer zullen vliegdemonstraties worden gegeven op het weiland achter het museum. Er zijn twee lesvliegtuigen aanwezig die bezoekers, onder leiding van een instructeur, mogen besturen. De tentoonstelling en de demonstraties zijn van 14 tot 17 uur te bekijken, de entree bedraagt 50 cent.

Modelvliegclub Beaufort 7 heeft ongeveer zestig enthousiaste leden. Het vliegterrein van de club bevindt zich op het afgedekte deel van de vuilstortplaats bij Medemblik. Er wordt gevlogen met zwevers, motormodellen, jets en helikopters. De aandrijving van de meeste modellen gebeurt met elektromotoren en geschiedt dus geruisloos.
Tijdens de demomiddag bij het Huis van Oud wordt van alle typen een model tentoongesteld. De clubleden demonstreren de werking van de besturing en laten zien wat er bij komt kijken voordat een model daadwerkelijk kan vliegen.
Op de stallen van het Huis van Oud is een tentoonstelling over molens ingericht, het huisje zelf is een goed bewaard gebleven woonhuis, een provinciaal monument, dat dateert uit 1878.
Verdere informatie:
www.beaufort7.nl

Tentoonstelling en demonstraties van modelvliegtuigen
Zondag 4 september, 14 tot 17 uur.
Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, Wognum.
Entree: 50 cent.
Koffie en thee verkrijgbaar.
Het museum is iedere zondag geopend van 14 tot 17 uur. Bezoek groepen mogelijk op afspraak: tel. 0229 573688.

Foto: William Loos van modelvliegclub Beaufort 7 met drie modellen: een beginnersmodel (midden), een aerobatic model (rechts) en een jet model. Ze zijn te zien op zondag 4 september bij het Huis van Oud.
4 september 2011