Verhalen op de dijk

Op zondagmiddag 7 augustus worden er verhalen verteld en voorgelezen op de Grote Zomerdijk in Wognum. Op vijf locaties kan men luisteren naar verhalen in het Nederlands en het West-Fries. Ieder half uur (vanaf 14.30 uur) zitten Ina Broekhuizen-Slot, Joop van Diepen, Jaap Meester, Nel de Moel-de Groot en Trudy Schouwe-Schouten klaar om humoristische, agrarische en historische vertellingen ten gehore te brengen.

De start voor de verhalentocht is bij het museum Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33. Vanaf 13.30 uur kan men daar een toegangsbewijs kopen voor 1 euro per persoon. Hiermee kunnen alle vertellocaties én het museum worden bezocht. Er wordt verteld of voorgelezen in schuren en kassen en bij het restant van de molen de Katuil.
De verhalensessies beginnen om 14.30 uur, de laatste verhalen klinken vanaf 16.30 uur. Tussendoor is er voldoende tijd om naar een volgende locatie te gaan (lopend, fietsend of met de auto).
De verhalen spelen zich vaak af in het gebied rond de Grote Zomerdijk en zijn over het algemeen door de vertellers zelf geschreven. Soms is het fantasie, soms zijn het herinneringen of duikt men in het verre verleden.

Verhalen op de dijk
Zondag 7 augustus
Museum Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, Wognum.
Kaartverkoop vanaf 13.30 uur.
Start eerste serie verhalen: 14.30 uur, vervolgens ieder half uur, laatste serie: 16.30 uur.
In het museum is de tentoonstelling ‘Daar bij die molen’ te zien.
Er is koffie en thee verkrijgbaar.
7 augustus 2011
Vier van de vijf verhalenvertellers voor het museum Huis van Oud,
v.l.n.r. Ina Broekhuizen-Slot, Jaap Meester, Joop van Diepen en Nel de Moel-de Groot.