Winterkost bij het Huis van Oud

Echte winterkost als snert en stamppot staat zondagmiddag 5 september op het menu bij het Wognumse museum Huis van  Oud. Iedereen mag een hapje mee eten tegen betaling van het ouderwetse bedrag van € 3 per persoon, dit is inclusief  de entree. Duidelijk mag zijn dat het om proeven gaat en niet om een heel bord vol. Het eten wordt geserveerd tussen  14.30 en 16.00 uur.

In het museum is de tentoonstelling 'Winter in de zomer' te zien. In het kader daarvan worden op deze zondagmiddag  winterse gerechten gegeten. Achtereenvolgens zijn dat snert, twee stamppotten en een lekkere pudding, alles op een  gedegen, ouderwetse manier bereid. Vrolijke muziek klinkt en tussen de gangen door is er voor een ieder gelegenheid  om een 'stukkie' te doen.

Museum Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, Wognum. Te zien is een kleine, oude boerenbehuizing van 1878. In de stallen  daarachter is de tentoonstelling 'Winter in de zomer' met sleeën, schaatsen, kruiken, kacheltjes en beeldmateriaal  over winters van vroeger.

Open: iedere zondagmiddag tot en met eind september van 14 tot 17 uur.
Groepen op afspraak: tel. 0229 573688.
Entree: 50 cent. Koffie en thee verkrijgbaar.
5 september 2010
Bij het museum Huis van Oud wordt op zondag 5 september ouderwetse winterkost geserveerd.