Optreden Snijderkoor

Wognum – Mooie liederen klinken er zondagmiddag 1 augustus bij het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Het 60 leden tellende Snijderkoor zal, onder leiding van Marijke Braber, een groot aantal bekende nummers ten gehore brengen. Het repertoire van dit gemengde koor uit Hoogwoud varieert van smartlappen en zeemansliederen tot  luisterliedjes en een Ja zuster, Nee zuster-medley. Het publiek wordt regelmatig uitgenodigd om mee te zingen.

Het Snijderkoor werd opgericht in 2002 op initiatief van Ab Snijder. De begeleiding is in handen van Jan Brugman  (accordeon), Theo Entes (slagwerk) en Bas van Leeuwen (gitaar). Het koor zal twee maal een optreden van ongeveer een  half uur verzorgen, om 15 uur en om 16 uur.
In de stallen van het museum is de tentoonstelling ‘Winter in de zomer’ te bezichtigen. Schaatsen, sleeën, kruiken,  kacheltjes, een koek-en-zopie, alles wat met de winter te maken heeft, staat er opgesteld. Ook het huisje, dat  dateert uit 1878, is in winterse sfeer ingericht.


De entree bij het Huis van Oud bedraagt 50 cent. Koffie, thee en fris zijn verkrijgbaar. Het museum is iedere  zondagmiddag open van 14 tot 17 uur. Bezoek op afspraak mogelijk: tel. 0229 573688.
1 augustus 2010