Rietdekken bij het Huis van Oud

Rietdekker André Beemsterboer uit Hoogwoud geeft op zondagmiddag 2 augustus een demonstratie rietdekken bij het museum Huis van Oud in Wognum.
Beemsterboer stamt uit een familie van rietdekkers. Hij beheerst het ambacht tot in de puntjes en vertelt er graag over. Het riet dat hij gebruikt importeert hij uit de Oekraïne. Hij zal uitleg geven over zijn vak en laten zien hoe het rietdekken in zijn werk gaat. De demonstraties zijn om 15 uur en om 16 uur.

Het Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, is iedere zondagmiddag open van 14 tot 17 uur. Het huisje is een provinciaal monument en dateert uit 1878. Zowel in- als exterieur zijn authentiek. In de stallen achter het huis is de expositie 'Boter, kaas en eieren' ingericht, deze tentoonstelling gaat over het boerenleven van vroeger.

Ook draait daar de film over Jacob Snip, de laatste boer van Zwaagdijk-West en een film over het hooi opjagen bij Arie Schouten in Nibbixwoud.
Er is koffie en thee verkrijgbaar, de entree bedraagt 50 eurocent.
2 augustus 2009
Rietdekker André Beemsterboer aan het werk op het dak van een stolp in Berkhout. Aanstaande zondagmiddag (2 augustus) geeft hij een demonstratie van zijn beroep bij het Huis van Oud.