6 september 2009
Sentimental Journey op de dijk

Wognum -- Er klinkt weer zang op de Zomerdijk! Zondagmiddag 6 september treedt het popkoor Sentimental Journey op het erf bij het museum Huis van Oud. Het gemengde koor verzorgt twee optredens: om 15 uur en om 16 uur. Op het programma staan nummers van Michael Bublé (o.a. Everything en Sway), Sting (Fragile) en James Blunt (You’re beautiful).
Sentimental Journey staat onder leiding van Frank Hoebe. Het koor telt ongeveer vijftig leden, afkomstig uit midden West-Friesland en werd tien jaar geleden opgericht.

Het museum Huis van Oud ligt aan de Grote Zomerdijk 33. Het huis zelf dateert uit 1878 en is een authentiek bewaard gebleven kleine boerenwoning.
In de stallen achter het huis is deze zomer de tentoonstelling ‘Boter, kaas en eieren’. Deze tentoonstelling gaat over het boerenleven van vroeger. In ’t Vierkantje draait de dvd over Jacob Snip uit Zwaagdijk-West.
Op de stallen worden op een LCD-scherm alle boerderijen van Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk West vertoond. Ook zijn er beelden van het hooi opjagen bij Arie Schouten in Nibbixwoud.
Veel te zien en te beleven dus bij het Huis van Oud.
Openingstijden: iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur, tot en met eind september. Groepen op afspraak (tel. 0229 573688).
Entree 50 cent, koffie en thee verkrijgbaar.

Volgende activiteit: demonstratie boter en kaas maken op zondag 27 september.
Popkoor Sentimental Journey
Het popkoor Sentimental Journey treedt op 6 september op bij het Huis van Oud in Wognum.